Voorwaarden

ALGEMENE VOORWAARDEN

 

Artikel 1 Definities en toepasselijkheid

Daar waar de volgende woorden, zowel in het enkelvoud als  meervoud, met een hoofdletter zijn geschreven, hebben zij de navolgende betekenis:

Artikel: een product dat Relatie bij Dutch Legends BV koopt; Offerte: ieder aanbod van Dutch Legends BV aan Relatie in verband met Artikelen, in welke vorm en wijze dan ook;

Order: een bestelling van Relatie bij Dutch Legends BV; Overeenkomst: het totaal van alle afspraken die Dutch Legends BV met Relatie maakt alsmede alle (rechts)handelingen die daarmee verband houden;

Relatie: iedere (rechts)persoon die van Dutch Legends BV een Offerte ontvangt en/of Artikelen koopt en/of met wie Dutch Legends BV een Overeenkomst aangaat.

 

Tenzij uitdrukkelijk schriftelijk anders is overeengekomen, zijn deze voorwaarden van toepassing op en vormen een onverbrekelijk geheel met alle offertes die door Dutch Legends BV worden uitgebracht, alle Orders die door Relatie bij Dutch Legends BV zijn geplaatst, alle Overeenkomsten die Dutch Legends BV met Relatie is aangegaan en alle feitelijke leveringen van Artikelen door Dutch Legends BV aan Relatie. De toepasselijkheid van eventueel door de Relatie gehanteerde algemene inkoop- en/of andere voorwaarden, onder welke benaming ook, wordt hierbij uitdrukkelijk van de hand gewezen.  Door de aanvaarding van een door Dutch Legends BV gedane Offerte, aanvaardt Relatie tevens de toepasselijkheid van de Leveringsvoorwaarden.  Indien deze Leveringsvoorwaarden eenmaal van toepassing zijn op een Offerte, Order en/of Overeenkomst, dan zijn zij ook van toepassing op alle nieuwe of daaruit voortvloeiende Offertes, Orders en/of Overeenkomsten tussen partijen, tenzij uitdrukkelijk schriftelijk anders is overeengekomen.

 

Artikel 2 Offerte, aanbod en Order

Alle door Dutch Legends BV gedane Offertes zijn vrijblijvend en binden Dutch Legends BV niet. Tenzij anders overeengekomen vervallen offertes na 30 dagen. Offertes zijn gebaseerd op de door Relatie verstrekte informatie. Relatie staat in voor de juistheid en volledigheid van de verstrekt informatie.  Kennelijke vergissingen of fouten in een door Dutch Legends BV gedaan aanbod binden Dutch Legends BV niet. Relatie kan de Offerte accepteren door het plaatsen van een Order.  Orders en wijzigingen van Orders zijn voor Dutch Legends BV bindend wanneer Dutch Legends BV deze schriftelijk heeft bevestigd, dan wel met een aanvang heeft gemaakt met de levering van de Orders.

Na plaatsing van de Order verplicht Relatie zich tot de afname van de Artikelen waar de Order betrekking op heeft. Deze verplichting blijft bestaan indien de Overeenkomst tussen het moment van het plaatsen van de Order en de daadwerkelijke levering (tussentijds) eindigt.

 

Artikel 3 Facturering en betaling

De betaling van de factuur en van al hetgeen verder krachtens de Overeenkomst door Relatie verschuldigd is, zal uiterlijk op de vervaldata – zonder enige opschorting of verrekening met een vordering die Relatie op Dutch Legends BV heeft of meent te hebben, met uitzondering van creditfacturen opgesteld door Dutch Legends BV geschieden door overschrijving op de bankrekening van Dutch Legends BV.

Reclamaties over facturen dienen binnen uiterlijk acht dagen na de factuurdatum door Dutch Legends BV te zijn ontvangen, bij gebreke waarvan   reclamatie niet meer mogelijk is. Bij niet tijdige (volledige) betaling is Relatie, zonder dat enige waarschuwing of ingebrekestelling nodig is, in verzuim. Vanaf de datum van verzuim tot de dag van volledige betaling is Relatie over het verschuldigde bedrag de wettelijke handelsrente verschuldigd. Daarnaast is Relatie gehouden tot vergoeding van de buitengerechtelijke incassokosten. Is Relatie in verzuim dan heeft Dutch Legends BV het recht nadere financiële zekerheden te verlangen van Relatie ter nakoming van de uit de Overeenkomst voor Relatie voortvloeiende (financiële) verplichtingen. Dutch Legends BV is bij niet tijdige betaling bevoegd haar verplichtingen uit de Overeenkomst op te schorten. Betalingen door Relatie strekken in de eerste plaats in mindering op de kosten, vervolgens in mindering op de verschenen rente en tenslotte in mindering op de hoofdsom (waarbij oudere vorderingen voor nieuwe gaan). Dit ongeacht de beschrijving die Relatie bij een betaling opgeeft.

 

Artikel 4 Levering

Het risico van de Artikelen is vanaf de levering voor rekening van Relatie. De door Dutch Legends BV opgegeven data en tijdstippen voor aflevering zijn indicatief. Relatie dient Dutch Legends BV schriftelijk in gebreke te stellen bij niet tijdige levering, wil er sprake zijn van verzuim. Behoudens opzet of grove schuld aan de zijde van Dutch Legends BV heeft Relatie bij niet tijdige levering geen recht op schadevergoeding en mag Relatie de ontvangst en betaling niet opschorten.

 

Artikel 5 Garanties

Dutch Legends BV staat in voor de goede kwaliteit van de door Dutch Legends BV geleverde Artikelen en garandeert gedurende 1 jaar na levering dat de Artikelen gebruikt kunnen worden voor het doel waarvoor Dutch Legends BV ze heeft vervaardigd. Dutch Legends BV garandeert dat Artikelen voldoen aan alle ter zake toepasselijke eisen die gesteld worden in wetten en/of ander van overheidswege ter zake gegeven voorschriften, die gelden op het tijdstip van het plaatsen van de Order. Buiten de garantie vallen gebreken aan de Artikelen die zijn ontstaan als gevolg van normale slijtage, verkeerd of onzorgvuldig gebruik en/of door schade als gevolg van omstandigheden waarop Dutch Legends BV geen invloed kan uitoefenen, daaronder begrepen bewerkingen door Relatie, door de eindgebruikers of door derden, zon- en lichtinvloeden en/of schade ontstaan tijdens opslag of transport door Relatie en/of de eindgebruikers. Enkel Relatie kan aanspraak maken op de door Dutch Legends BV verstrekte garanties. Mochten onacceptabele afwijkingen, beschadigingen, manco’s en/of andere onvolkomenheden door Relatie worden aangetoond, dan zal Dutch Legends BV, naar haar keuze, overgaan tot hetzij kosteloos herstel en/of vervanging tegen retournering van de ondeugdelijk gebleken Artikelen, hetzij een creditering van de waarde van de door Dutch Legends BV als ondeugdelijk gekwalificeerde geleverde Artikelen. Relatie dient binnen vier dagen nadat de Artikelen aan Relatie zijn geleverd te inspecteren op gebreken en of kwaliteit en kwantiteit overeenstemmen met hetgeen is overeengekomen en schriftelijk te reclameren in geval van geconstateerde afwijkingen. Direct constateerbare afwijkingen in geleverde hoeveelheden en/of direct zichtbare gebreken en beschadigingen aan een door Relatie ontvangen zending dienen door Relatie op de vrachtbrief te worden aangetekend, bij gebreke waarvan het klachtrecht vervalt.

Een klacht ten aanzien van een deel van de levering geeft Relatie niet het recht tot weigering of afkeuring van de gehele levering.

 

Artikel 6 Vertrouwelijke informatie

Partijen komen overeen dat zij vertrouwelijke informatie die in het kader van de Overeenkomst aan elkaar wordt en/of is verstrekt niet zullen gebruiken voor enig ander doel dan waarvoor deze verstrekt is. Partijen verbinden zich om niets van deze informatie in welke vorm dan ook aan derden mede te delen, tenzij zij tot het geven van deze informatie wettelijke verplicht zijn. Dit artikel blijft ook gelden na beëindiging van de Overeenkomst.

 

Artikel 7 Intellectueel eigendom

De intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de modellen, patronen, technische tekeningen van de Artikelen zijn en blijven de eigendom van Dutch Legends BV. Tenzij schriftelijk anders overeengekomen ligt het intellectueel eigendomsrecht bij Dutch Legends BV voor Artikelen die gedurende de Overeenkomst ten behoeve van Relatie door Dutch Legends BV, al dan niet tezamen met anderen, worden ontwikkeld, c.q. worden vervaardigd waarop intellectuele eigendomsrechten rusten of kunnen rusten, ook indien Relatie hiervoor betaald.

 

Artikel 8 Aansprakelijkheid

De Partij die toerekenbaar tekort komt in de nakoming van zijn verplichtingen uit de Overeenkomst is tegenover de andere Partij aansprakelijk voor de vergoeding van de geleden dan wel te lijden schade. De totale aansprakelijkheid van Dutch Legends BV wegens een toerekenbare tekortkoming in de nakoming van de Overeenkomst is per gebeurtenis, waarbij een gebeurtenis of een reeks gebeurtenissen als één gebeurtenis wordt aangemerkt, beperkt tot de vergoeding van de directe schade tot maximaal het bedrag van de netto factuurwaarde van de betreffende levering, of indien dat bedrag hoger is, het bedrag van de door de verzekeraar van Dutch Legends BV te verstrekken uitkering. Onder directe schade wordt uitsluitend verstaan: ˃ de redelijke kosten gemaakt om de gebrekkige prestatie van Dutch Legends BV aan de Overeenkomst te laten beantwoorden; ˃ de redelijke kosten gemaakt ter vaststelling van de oorzaak en de omvang van de schade, voor zover de vaststelling betrekking heeft op directe schade in de zin van dit artikel; ˃ de redelijke kosten gemaakt ter voorkoming of beperking van schade, voor zover Relatie aantoont dat deze kosten hebben geleid tot beperking van de directe schade in de zin van dit artikel. Aansprakelijkheid voor andere schade dan genoemd in dit artikel, zoals gevolg- en/of indirecte schade als bedrijfsstagnatie en gederfde winst, geleden verlies, gemiste besparingen, schade veroorzaakt door hulppersonen, schade die ontstaat aan goederen van derden, is uitgesloten. In alle gevallen is de maximale aansprakelijkheid van Dutch Legends BV beperkt tot het bedrag of het bedrag waarop de door Dutch Legends BV afgesloten aansprakelijkheidsverzekering aanspraak geeft met inbegrip van het eigen risico dat Dutch Legends BV in verband met die verzekering draagt. Alle vorderingsrechten jegens Dutch Legends BV verjaren door verloop van één jaar na de dag volgend op die waarop Relatie met de schade en met Dutch Legends BV als de daarvoor aansprakelijke partij bekend is geworden.

 

Artikel 9 Overmacht

Een beroep op overmacht door een Partij wordt zo spoedig mogelijk schriftelijk gedaan na het intreden van de overmacht situatie. Desgewenst zal de Partij die zich op overmacht beroept de bewijsstukken hiervan aan de andere Partij overleggen. De Partij die zich terecht beroept op overmacht is niet gehouden tot nakoming van verplichtingen uit de Overeenkomst jegens de andere Partij. Indien de periode van overmacht langer duurt dan 4 maanden, dan is ieder der Partijen gerechtigd de Overeenkomst geheel of gedeeltelijk  middels een aangetekend schrijven met bericht van ontvangst te ontbinden, zonder dat Partijen over en weer tot enige schadevergoeding gehouden zijn. Hetgeen reeds door Dutch Legends BV is gepresteerd en de in productie zijnde Orders zal door Relatie terstond worden betaald. Onder overmacht verstaan Partijen in ieder geval: oorlog, revolutie, terroristische acties, onlusten, natuurrampen, brand, excessieve stijging van de vraag, weersomstandigheden, watersnood, transportbelemmeringen, staking, gebrek aan personeel, overheidsmaatregelen met inbegrip van in- en uitvoermaatregelen, storing in de aanvoer of voorziening van grondstoffen, verpakkingsmaterialen, energie of bedrijfsbenodigdheden, of als gevolg van gebreken aan of beschadiging van machines of computers alsmede tekortkoming(en) van (een) toeleverancier(s).

 

Artikel 10 Diversen

Eigendomsvoorbehoud: Alle door Dutch Legends BV geleverde Artikelen blijven eigendom van Dutch Legends BV tot het moment dat Relatie de facturen, alsmede enige andere vordering als bedoeld in artikel 3:92 lid 2 Burgerlijk Wetboek heeft voldaan. Relatie heeft evenwel het recht de Artikelen in het kader van haar normale bedrijfsvoering door te verkopen, tenzij Dutch Legends BV Relatie schriftelijk heeft bericht dat Relatie de Artikelen onmiddellijk aan Dutch Legends BV ter beschikking moet stellen.

Nadere zekerheden: Indien naar oordeel van Dutch Legends BV daartoe aanleiding bestaat, is Dutch Legends BV gerechtigd aan Relatie deugdelijke, al dan niet aanvullende, zekerheid te vragen voor de betaling van de door Relatie gekochte Artikelen.

Geldigheid: Indien enige bepaling van de Overeenkomst nietig is of vernietigd wordt, zullen de overige bepalingen van de Overeenkomst volledig van kracht blijven en zullen Partijen in overleg treden teneinde een nieuwe bepaling ter vervanging van de nietige respectievelijke vernietigde bepaling overeen te komen, die wat inhoud betreft zo weinig mogelijk afwijkt van de oorspronkelijke bepaling.

Overdracht rechten en plichten:  Relatie kan de rechten en/of verplichtingen uit de Overeenkomst niet geheel dan wel gedeeltelijk overdragen aan een derde of op enigerlei wijze in zekerheid geven. Het voorgaande is niet van toepassing voor overdracht aan een onderneming die kwalificeert als groepsmaatschappij als bedoeld in artikel 2:24b Burgerlijk Wetboek.

Wijzigingen op de Overeenkomst kunnen uitsluitend schriftelijk tussen Partijen worden overeengekomen.

 

Artikel 11 Tussentijdse beëindiging

Partijen kunnen de overeenkomst zonder dat opzegging vereist is, buitenrechtelijk, geheel of gedeeltelijk beëindigen in de volgende gevallen: ˃ faillissement, surseance van betaling en/of liquidatie van de andere Partij; ˃ niet-nakoming van een bepaling van de overeenkomst nadat hierop bij aangetekend schrijven is gewezen en de andere Partij gedurende 30 dagen de kans gehad heeft alsnog aan zijn verplichtingen te voldoen. Naast opzegging hebben Partijen het recht de verplichtingen uit de Overeenkomst geheel of gedeeltelijk op te schorten. De rechten laten onverlet de bevoegdheid van de beëindigende Partij om aanspraak te maken op schadevergoeding en om in rechte te vorderen dat de andere Partij wordt veroordeelt alle verplichtingen uit de Overeenkomst na te komen.

 

Artikel 12  Recht

Op de Overeenkomst is Nederlands recht van toepassing. Alle geschillen die in verband met de Overeenkomst ontstaan, geschillen over het bestaan en de geldigheid daarvan daaronder begrepen, zullen bij uitsluiting worden voorgelegd aan de bevoegde rechter van de rechtbank.

 

Dutch Legends BV staat ingeschreven bij de KvK onder nummer  73893145