Buiten de gebaande paden

Buiten de gebaande paden

Disruptief in de textielwereld

De klassieke bedrijfskolom van textielproductie bestaat al meer dan 100 jaar. Het ‘merk’ koopt voorraad in of laat klant specifiek produceren in een land waar de arbeidskosten significant laag zijn. Met het enige doel inkoopkosten te drukken. Vervolgens transporteren zij via de weg, water of lucht de producten naar de centrale magazijnen om het daarna aan de groothandel te verkopen. Na de distributeur tref je als consument veelal nog een wederverkoper of handelaar aan en pas dan bereikt het product de eindklant. De rekensom van marges hoeven we niet uit te tekenen voor de wakkere lezer.

Dutch Legends doet dit anders. Geen distributeur of andere extra schakels, maar rechtstreeks van atelier naar eindklant. We strepen direct schakels en dus marge weg. We kopen met meer beleid en duurzamer in (lees: het atelier krijgt een hogere prijs voor productie) en de eindklant profiteert van eerlijke lage prijzen zonder ballast.

Het netwerk van groothandelaren in Europa en het merk wat dit distributienetwerk nodig heeft om de markt te bereiken komen hiermee onder druk te staan. Wil je het ook anders aanpakken, laat je vrijblijvend adviseren door Dutch Legends

Ja, ik sla ook graag schalen over, neem met mij contact op