Over de oprichter

Over de oprichter

Zijn opa richtte in 1956 het confectiebedrijf Bucofa op. Rob Kwaspen treedt nu in zijn voetsporen. Maar wel door het helemaal anders te doen. Als twaalfjarige zat de nu 55-jarige Kwaspen al in de textiel. Het familiebedrijf Bucofa, voluit Budelse Confectie Fabriek specialiseerde zich in werkkleding voor de industrie, auto-industrie, foodsector en zorgsector.

Zelf trad Rob in dienst bij Van Puijenbroek Textiel, het bedrijf dat in 1992 Bucofa had overgenomen. Hij schopte het tot directeur van het concern dat nu beter bekend is als Havep. In 2018 nam hij afscheid na een 25-jarig dienstverband.

Direct na zijn vertrek ontstond het idee om in de hem vertrouwde bedrijfstak een eigen onderneming op te zetten. Een eigen confectiebedrijf voor werkkleding. Dutch Legends wordt opgericht. De bedrijfstak en markt zijn bekend terrein en met de experts uit zijn netwerk zet hij een platform op.

De kracht van het platform van Dutch Legends bestaat uit de samenwerking tussen designers, patroonmakers en ateliers in Macedonië en Tunesië. Daar waar Kwaspen al meer dan 28 jaar rondreist en zijn netwerk heeft gebouwd. Door de eindklant direct in gesprek te brengen met het atelier ontstaat een nieuw type bedrijfskolom. Een die korter is en daarmee disruptief in de markt. Op deze manier kan zowel de eindklant profiteren van een betere prijs en zijn de medewerkers in het atelier écht beter af met een hogere vergoeding. Daarnaast helpt hij de ateliers zelf in projecten te professionaliseren. Stappen te zetten om te groeien.

Niet alleen de grote bedrijven maar ook de wederverkopers, de MKB-er, de ZZP-er en zorgprofessionals

Dutch Legends wordt strategisch geladen zodat er  een duurzaam karakter ontstaat in de bedrijfskolom. Denk hierbij op korte termijn aan aan Legend Workwear en Legend Care. Expansie naar andere doelgroepen en toepassingen staat op de middellange termijn planning. Productie van Private Label voor iedereen die reclame wil lopen voor het eigenmerk in plaats van het merk van een ander.

Missie

Samen met de Legends in zijn netwerk en op zijn platform heeft hij een duidelijke missie; ,,Iedereen in de textielwereld praat over duurzame materialen en productie. Wij brengen de verdiensten waar ze thuishoren en beperken logistieke bewegingen. We zorgen voor een duurzame bedrijfskolom, maar dan echt.”